TD - Matematik A - Idræt B - Fysik B

Denne studieretning henvender sig udelukkende til Team Danmark-elever. Studieretningen er overvejende naturvidenskabelig og fokuserer blandt meget andet på menneskekroppen og beskrivelse af denne.

Faget matematik indgår naturligt i tværfaglige forløb og projekter med de øvrige fag. Matematik har også sin egen identitet karakteriseret ved abstraktion, matematisk logisk sprogbrug og ræsonnementer. Der fokuseres på rent matematiske færdigheder og deres anvendelser til at beskrive virkeligheden gennem opstilling, behandling og vurdering af matematiske modeller. IT-værktøjer anvendes i flere sammenhænge.

I idræt arbejder vi både praktisk og teoretisk med fordybelse i forskellige idrætter. Praktisk med aktiviteter, der lægger vægt på idrætslige færdigheder og kropsbevidsthed i traditionelle og nyere idrætter. Praktikken understøttes af teorien, som giver viden om kroppen under idrætsudøvelse og træning. Vi arbejder også med idrættens rolle i samfundet og i det enkelte menneskes liv gennem temaer som livsstil, sundhed og idrætsvaner.

I fysik arbejdes der med kroppens energi og kraftpåvirkninger. Vi arbejder med beskrivelse af bevægelse i 1 og 2 dimensioner og ser på, hvordan luftmodstand påvirker bevægelsen af forskellige objekter, fx kugler og fjerbolde. Der vil i fysikundervisningen også blive behandlet emner fra den moderne fysik, så som atom- og kernefysik.

Tværfaglighed og fordybelse

I en del af undervisningen spiller studieretningsfagene og fællesfagene sammen og supplerer hinanden, derved kan emner belyses fra mange sider og af mange fag. Som eksempler på mulige emner i denne studieretning kan nævnes:

Kroppen som maskine

Et emne hvor vi ved målinger og tests undersøger kroppens ydeevne. Med jeres egen krop som udgangspunkt, kommer I til at arbejde både teoretisk og praktisk med at undersøge, hvilken betydning kost, træning, kønsforskelle og dimensioner har for præstationen.

Idrætspræstationer

Hvordan forbedrer man sin idrætspræstation? Hvilke faktorer spiller ind? Her kan der blandt andet laves kameraoptagelser og computersimuleringer. I fx kuglestød kan man via simuleringer fastlægge den optimale stødvinkel, afhængig af ens højde og vindforholdene.

Biologi og kemi er de naturvidenskabelige fag der er knyttet til denne studieretning.

Du kan læse mere om de enkelte fag under menuen UNDERVISNING