Samarbejde med Den Kongelige Ballet

13. 08. 2014

Falkonergården er glade for at have indgået et samarbejde med Den Kongelige Ballet om at tilbyde aspiranterne en 3-årig HF uddannelse samtidig med at de fortsætter med ballet på højeste niveau. Det er Falkonergårdens store erfaring med eliteidrætsudøvere og uddannelse, der gør at danserne kan få deres hverdag til at hænge sammen med dans og uddannelse. 

Fra sæson 2014/2015 proffessionaliseres Den Kongelige Ballets aspirantuddannelse i samarbejde med Falkonergårdens Gymnasium på deres Team Danmark HF linje. Denne historiske omlægning har i lang tid været et stort ønske for Den Kongelige Ballet, og aftalen vil forbedre det uddannelsesmæssige fundament for ansatte dansere i Det Kongelige Balletkompagni. Aspirantuddannelsen vil således fremover bestå af en balletfaglig opgradering af det nuværende aspirantforløb og en kompetencegivende ungdomsuddannelse. 

Den Kongelige Ballets repertoire. Balletmesteren: Meget glædeligt

- Det er meget glædeligt, at Den Kongelige Ballet nu kan tilbyde vores dygtige elever en ungdomsuddannelse – ikke bare af god kvalitet, men også en uddannelse, der tager højde for og kan kombineres med ballet på eliteniveau, udtaler Nikolaj Hübbe. Også blandt danserne er glæden udtalt for det nye tiltag: - At de nye generationer af dansere nu vil få muligheden for at gennemføre en kompetencegivende uddannelse, vil bidrage til at fremtidssikre danserens videre arbejdsliv efter karrieren som danser stopper.

Aspiranterne er i år startet i 1q på Falkonergårdens Gymnasiums Team Danmark HF linje. Forløbet vil være 3-årigt med afvikling af 2/3 af uddannelsen på Falkonergårdens Gymnasium. Den sidste 1/3 vil foregå på Det Kongelige Teater med undervisere fra Falkonergårdens Gymnasium.

Velkommen til Falkonergårdens Gymnasium!